Strategi

21 10 2007


IMG_3895Originally uploaded by jedistemo

Tiden på året er inde, hvor ordet strategi er på manges læber og dagsordner rundt omkring i virksomhederne. Strategimøder, -kurser og workshops afholdes i et væk for at udarbejde den bedst mulige køreplan for hvad der skal ske i 2008 og årene frem. De fleste virksomheder fokuser efter min bedste overbevisning enten eksplicit eller implicit på hvordan ledere skal kunne forbedre organisationens performance.

Men er strategi bare noget, at man sådan sætter sig ned og udfærdige, og derefter både implementerer og kører lederne showet der fra?

Hvordan udarbejder i strategi i din virksomhed, og hvordan informerer og involverer i medarbejder i processen?

Reklamer

Handlinger

Information

2 responses

23 10 2007
Lene Fredeløkke

Hej Tina!

Strategi – er det nu den tid på året igen? Strategi – egentlig så ligetil og en absolut spændende proces. På den anden side en noget tung og arbejdskrævende opgave.

I vores virksomhed forholder det sig således, at der udarbejdes en overordnet langsigtet strategi for koncernen. Denne strategi bliver så tilpasset de enkelte lande, hvor det primært er topledelsen i det enkelte land som arbejder hermed.
Efter at strategien er på plads arbejdes der derefter med de enkelte punkter i de divisioner/afdelinger hvor strategien skal finjusteres. Herefter udarbejdes der handlingsplaner for hvordan vi kommer i mål.
Involvering af medarbejderne er vel det evige spørgsmål om forbedringsmuligheder? Kunne vi gøre det bedre – og svaret er selvfølge – ja det kan vi.
Omvendt vil jeg sige, at mange gange kommer de gode ideer jo netop fra medarbejderne. “kunne vi gøre sådan og sådan…..har vi mulighed for …..osv”
Det giver lidt stof til eftertanke til kommende strategirunde….

23 10 2007
Tina Thomsen

Hej Lene,

Tak for din kommentar. Kan sagtens relatere mig til Jeres strategiproces, er i mange henseender også sådan, at det foregår hos os. Skræmmende er det dog, at ideerne typisk kommer fra “gulvet”. Et andet spørgsmål man også kan stille sig selv er, om det overhovedet er mulighed at få medarbejderne til at flyve i den retning man har en forventning om? Dette trods, at man naturligvis bruger lang tid på at forklarer dem vejen!

Kh.

Tina

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: