Hvad er god ledelse?

14 12 2007Potential Store FrontsOriginally uploaded by t_a_i_s

Vi kan alle genkende “god ledelse”, når vi ser det eller er udsat for det – og på samme måde kan vi genkende dårlig eller uprofessionel ledelse.

Mange ledere har en tendens til at udøve ledelse gennem e-mails, fra bag skrivebordet eller ved at diktere medarbejderne den retning de skal gå. I min verden virker ingen af delene.

God ledelse handler for mig om at være til stede. Med det mener jeg at udvise evnen til at gå i dialog og have en oprigtig interesse i den enkelte medarbejder. Alt for ofte glemmes vigtigheden af relationen til den enkelte medarbejder.

Vi lever i et samfund med fuld fart over feltet og hvor ord som produktivitet og effektivitet står højest på arbejdsgivernes ønskeliste. Uanset hvad ændrer det ikke på det faktum, at nærvær, interesse og dialog på individbasis går forud for at gøre en forskel som leder.  

Hvad er god ledelse for dig?

Reklamer

Handlinger

Information

2 responses

28 12 2007
Leif Carlsen

Det er svært at komme med en forholdsvis kort definition på, hvad god ledelse er, men for mit eget vedkommende er det, når man som leder formår at udstikke klare og forståelige mål og visioner for virksomheden. Dernæst skal man skabe trygge rammer for medarbejdere samtidigt med, at man aktivt udfordrer dem til at udvikle deres individuelle potentialer og afprøver nye ting/tiltag. Samtidigt er god ledelse, at man går foran med et rigtig god eksempel og opfordrer til, at medarbejdere springer ud i det og tager chancer – så længe at man acceptere, at det også medføre fejl og til tider fiasko, gør det alle klogere og ofte virksomheden rigere.

/Leif

29 12 2007
Tina Thomsen

Hej Leif,

Jeg billiger din indstilling til, at medarbejderne skal opfordres til at tage chancer, og tror i høj grad, at det kan sidestilles med at være en god leder. Det er bestemt ikke i alle virksomheder, at man er af den holdning her er det nærmere find-5-fejl kulturen der står øverst på dagsordenen. Måske er det også derfor, at innovation til tider har det svært??

TT

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: