Overvågning

19 12 2007

Statens Museum for Kunst Originally uploaded by Johannesen

Der debatteres lystigt – skal det offentlige rum overvåges eller ej! Jeg ser ingen problemer i at blive overvåget på gader og stræder slet ikke set i lyset af, at det kan hjælpe politiets opklaringsarbejder når der sker forbrydelse.
Så ja tak til overvågning af det offentlige rum skal det lyde herfra. Hvad er din holding?
Reklamer

Handlinger

Information

15 responses

20 12 2007
Casper

Alt tyder på at det ikke hjælper. Slet ikke som forebyggelse, og kun sjældent i opklaringsarbejdet, da det jo ikke er sikkert man lige kan se noget på billederne som man kan bruge.

Derimod kan den slags overvågning være med til at nedbryde det civile samfund hvor folk er opmærksomme og stoler på hinanden. Det er en langt større skadevirkning på længere sigt. Vi er ved at indføre det som Hitler og Stalin kun kunne drømme om. Læs evt. George Orwells 1984 eller lyt til det udmærkede radioprogram som var på P1 i går.

20 12 2007
Tina Thomsen

Hej Casper,

Jeg holder nu stadig på, at jeg ikke har problemer med at blive overvåget. Jeg har fuld tillid til, at overvågning sker med det rette udgangspunkt, og ikke misbruges. Trods alt har overvågningskameraer hjulpet i opklaring af nogle forbrydelser her i DK. For ikke at tale om i London.

Hilsen TT

23 12 2007
Kasper

Hej Tina

Kan du ikke komme med noget kilde på din påstand om at disse kameraer har hjulpet til opklaring af noget som helst?
Retten til nogle gange at være anonym er jo en ret vi ikke skal taget for givet. Jeg kender argumentet med “… at hvis man ikke gør noget forkert så kan man jo være ligeglad med at blive overvåget” men den holder jo ikke.

I London, som du selv refererer til, er det endda så grelt at selv de folk der er ansat til at sidde og se hvad der sker på overvågningskameraerne bliver overvåget af endnu et kamere der skal sikre at de ikke misbruger denne position … det er jo helt galt. Har du læst “1984”?

24 12 2007
Tina Thomsen

Hej Kasper,

Jeg kan desværre ikke henvise til specifikke kilder “kun” hvad jeg har læst i aviserne og hørt på TV. Naturligvis skal disse informationer altid tages med et gram salt!

Retten til at være anonym tror jeg stadig vil bestå. Jeg forestiller mig ikke, at det bliver som en bedre “Mission Impossible” film, hvor både navn og adresse dukker op på skærmen så snart vi viser os i billedet. Måske tager jeg fejl.

25 12 2007
Lars Dorland

Jeg er imod overvågning, da det hjælper til opklarelsen af de forbrydelser, jeg begår. :p

28 12 2007
Leif Carlsen

Generelt set har jeg ikke noget problem med overvågning i det offentlige rum – for mig er det langt værre med den overvågning, der er på vej til at snige sig ind i ens private hjem med al den logning som tele- og internetudbydere nu skal udføre.

/Leif

28 12 2007
Tina Thomsen

Hej Leif,

Jeg er helt enig med dig. Og ja, det er skræmmende at tænke på, især fordi vi idag bruge internet til næsten alt.

TT

29 12 2007
munkholt

Jeg er for tiden i Dublin, og overvågningen i det britiske gadebillede er helt ekstrem og virkelig hæslig. Der er kameraer overalt, og jeg mener virkelig overalt. Alarmer der konstant bipper og summer, og ingen reagerer, fordi det formentlig er en teknisk fejl, eller også er folk bare blevet immune, og som Casper siger, så er der ikke noget der tyder på at det har en præventiv effekt. Det er desværre samme vej det går i Danmark med øget overågning, og det er ikke noget at ønske sig.

Stærkt imod.

Og jeg kan i øvrigt ikke i denne sammenhæng se den store forskel på det offentlige rum kontra det virtuelle offentlige rum. Kan I uddybe hvorfor det er skræmmende at blive overvåget og båndet det ene sted, og ikke det andet? Hvorfor gælder “Hvis I ikke gør noget forkert, kan I jo være ligeglade” ikke på internettet?

29 12 2007
Tina Thomsen

Hej Munkholt,

For mig er der forskel på at blive overvåget i det offentlige rum og i det virtuelle rum. Jeg er helt ligeglad med hvor mange kameraer jeg bliver filmet af hvis jeg bevæger mig rundt på feks. strøget i København. Kan kun se, at det kan være en fordel, hvis en forbrydelse finder sted, at det kan hjælpe med opklaring.

Gældende for det virtuelle rum så er jeg bare ikke tilhængere at tele- og internetudbydere overvåger hvad der “går ud og ind”, og anvender dette i kommercielle sammenhæng.

30 12 2007
Kvinden

Jeg er inderligt imod den tiltagende kontrol og overvågning. Det seneste, jeg har hørt, er rygter om, at der diskuteres, om man skal tage DNA-materiale af alle nyfødte.

Jeg gør intet galt. Intet ulovligt. Men jeg vil fan…galeme IKKE overvåges, ligegyldigt hvor jeg er og hvad jeg laver. Mine børn skal IKKE DNA-registreres.
Jeg vil til enhver tid kæmpe for min ret til at være fuldstændig anonym og udenfor rækkevidde. Finder faktisk også jævnligt på helt at slukke for mobilen.

Bogen “1984” af George Orwell læste jeg engang i 80’erne og den satte så dybe spor i mig, at jeg nærmest bliver fobisk ved tanken om den konstante overvågen.

At overvåge i det omfang, som er tilfældet i f.eks. London, signalerer mistillid i helt uhørt grad. Vi kan da ikke bygge et samfund på dén slags værdier! Dermed har terrorismen netop vundet.

8 01 2008
Tina Thomsen

Mit indlæg den 19. december 2007 fik flere kommentarer med på vejen om, at overvågning ikke førte til, at givne sager blev opklaret. Set i lyset, at en ung mand koldblodigt mistede livet ved et knivoverfald i København i weekenden, kan vi da kun være tilfredse med, at gerningsmændene blev fanget på et overvågningskamera.

Jeg er stadig for overvågning!!

TT

17 01 2008
TylerDurden

Jeg er fuldstændig enig med “Kvinden”.

For mig er det vigtigt at vi ikke bliver udsat for overvågning i det offentlige rum, og endnu vigtigere at vi ikke bliver det i vores privat sfære (teleloging, etc. etc.)

Men det vigtigste er det signal,vi sender med den øgede offentlige overvågning. En af de værdier vores samfund er bygget op omkring, er frihed og med den frihed følger også tillid.
Tillid til at folk kan forvalte den frihed, som allernådigst er blevet dem skænket, og tillid til at vi kan stole på hverandre.

Og et samfund hvor vi ikke stoler på hinanden, er et samfund af frygt. Og det er vel i sidste ende hvad terroristerne er ude på, tror jeg. Hvis det er det, får de det nu præcis som de vil have det.

Jeg tror i det hele taget, at mange af de situationer der udvikler sig voldeligt, og som er argumentet for at sætte flere overvågningskameraer op, kunne være undgået, hvis folk ikke var så mistroiske overfor hverandre i første omgang.

Drop frygten, vælg tilliden.

– TD

17 01 2008
Tina Thomsen

Hej TD

Perfekt slogan.

TT

23 10 2010
overvågning

hello everyone i am agree with monitoring

23 10 2010
Tina Thomsen

🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: