Ta´ ansvar

1 01 2008

Queen Margrethe II of Denmark and Prince Henrik Originally uploaded by N!els

“At tage ansvar” var i høj grad et af omdrejningspunkterne i Hendes Majestæt Dronningens nytårstale 2007, og man må sige, at hun var meget præcis.

Her er et uddrag af hvad hun sagde:

Vi har et ansvar for hinanden, det er et af de principper,  vort samfund  bygger på. Måske var vi bedre til at forstå det, dengang der var mindre at deles om; nu er det så nemt at synes, at problemerne kan nogle andre tage sig af, blot vi selv kommer videre. Så bliver vi chokerede, når vi hører om børn eller ældre mennesker, der vantrives eller om unge mennesker, der ikke kan finde noget ståsted. ”Hvem har nu svigtet?”, spørger vi forarget, og ser os omkring. Det har vi egentlig selv. Vi skal også i det moderne, hurtige samfund  kere os om andre. Vi bliver fattigere, hvis vi glemmer det. Og menneskelig fattigdom skulle nødig være prisen for materiel rigdom.

 

Reklamer

Handlinger

Information

2 responses

6 01 2008
Leif Carlsen

Jeg er ikke den store fan af kongehuset, men synes alligevel, at dronningen rammer noget rigtigt, nemlig at vi alt for ofte ser ud ad når “staten” ikke lever op til forventninger eller kraven, frem for at kigge ind ad.

Det skyldes efter min mening, at vi ikke længere er borgere, men derimod brugere og forbrugere af “systemet” og de ydelser, som vi mener følger med “medlemsskabet” af velfærdsstaten.

/Leif

6 01 2008
Tina Thomsen

Hej Leif,

Og er det ikke utroligt, at det at tage ansvar tilsyneladende falder så drastisk afhængig af om man er bruger/forbruger i forhold til borger.

TT

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: