Jobfest i Danmark

21 01 2008

Lab F Originally uploaded by Matt Hamilton

Jeg deltog i morges i et morgenmøde på Børsen med titlen “Udfordringer og muligheder for erhvervslivet under den 3. VK-regering?”
Bendt Bendtsen talte blandt andet om jobfest i Danmark, hvor alle har mulighed for at få “bid” på arbejdsmarkedet. Status i dag er:

  • Vi oplever den laveste ledighed i 40 år – 2,8%
  • Gælden er nedbragt markant
  • Store offentlige overskud
  • Lav inflation
  • Velstand og vækst

Spørgsmålet er nu blot om festen forsætter eller om gassen er ved at “gå af ballonen”. Hvad tror du?

Reklamer

Handlinger

Information

8 responses

21 01 2008
Leif

Hej Tina,

Det var lige før det ville have være “A Small World” – jeg skulle faktisk have været til det omtalte arrangement, men måtte desværre aflyse på grund af ekstraordinært arbejde i forbindelse med budgetudarbejdelse.

Men tilbage til dit spørgsmål: Umiddelbart fornemmer jeg ikke, at gassen er ved at gå ud af ballonen, men tror omvendt også, at det er et spørgsmål om tid. Jeg tror og håber dog på, at det bliver en slags kontrolleret opbremsning.

/Leif

21 01 2008
Tina Thomsen

Hej Leif,

Ja, der kan man bare se! Lad os håbe, at du får ret. En blød indflyvning og landing er uden tvivl det vi har brug for..

TT

22 01 2008
larsja

Jeg tror at VK regering kommer til at smage der egen medicin -de har ikke vil stoppe op forbruget og aktiviteterne – pga frygt for at blive upopulæt i befolkningen.nu kommer det helt af sig selv og som resultat af vk- populismen med en kraft som ikke er til at styre…festen er slut- for dem som har været med i den – vi er mange som ikke har 😉

🙂
Lars

22 01 2008
Tina Thomsen

Hej Lars,

Jeg tror nu ikke festen helt er slut endnu. Lad os håbe på en blød landing.

TT

22 01 2008
Sonia Wahnloop

Desværre er det løgn. Festen skyldtes udelukkende indenlandsk merforbrug sat igang af knap 1 billion værdistigning i ejendomme, hvor meget omsættes i forbrug.
Der er nedgang andre steder i Europa og har været det i 5-6 år.

Dette kommer måske som en overraskelse, fordi tro i det korte løb er langt stærkere end viden. I det lange løb er det sandheden, der bestemmer.

Vi har behandlet spørgsmålet indgående; dog uden traktorkørekort fra Korindt Landbrugsskole, men med de forudsatte kvalifikationer.

Sonia
http://Danmark.wordpress.com

22 01 2008
Tina Thomsen

Hej Sonia,

I mit hoved findes der ikke én sandhed! Mening skabes mellem mennesker. Det kan godt være, at vi har i Skandinavien har haft en større vækst end resten af Europa, dog komme vi vel ikke uden om, at ledighedskurven er knækket – og at der er mere end 60.000 ledige jobs.

TT

22 01 2008
Sonia Wahnloop

Ja, ‘verden er lyseblå’, men sandhed er i alt fald det modsatte af løgn.
Der er ingen politisk stillingtagen fra min side.

Når utallige er sendt på andre former for overførselsindkomst end ledighedsdagpenge, så er der klare mangler – man tæller kun ledige arbejdsløshedsforsikrede, selvom flere af de andre klart skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet:

Kommunalt aktiverede
AF-aktiverede
orlovydelser i øvrigt (udover barsel)
Revalidering
Ledighedsydelse
bare på barselpenge i 52 uger (1 år) giver alt mere 64.510

Tilsammen mere end 252.583 i 2005 foruden de ledige, og tallet er blevet meget større, men desværre har man ‘indrettet det så smart’, at den almindelige ledighedsstatistik køres helt på tværs af denne opgørelse – hvilket du formentlig har bemærket – så sammenligning ikke er mulig med nyere tal, der først kommer engang her i januar eller februar.

Jo, den med de ledige jobs, det gør vi vist meget nemt, kommer udenom:
http://danmark.wordpress.com/2006/06/23/jobannoncer-uden-reelle-jobs/

Men det betyder ikke noget, man kan ikke få folk til at åbne øjnene, undersøge og tænke sig, når de har valgt at tro på det besnærende TV. Det skal bare gentages gang på gang, så sidder den fast.

Sonia

22 01 2008
Tina Thomsen

Hej Sonia,

Jeg billiger ikke dit synspunkt, men at være enig er jo heller ikke et mål i sig selv. Hvis du mener, at der går en masse ledige eller jobsøgende rundt uden mulighed for at få job, så er jeg mere end ked af at høre dette. Og jeg modtager meget gerne input til hvor disse kandidater kan støves op. Jeg arbejder til daglig i en branche, hvor vi lever af at rekruttere kandidater til både vikar- og faste stillinger. Vi kæmper hver dag for at finde kandidater til alle de ledige stillinger.

TT

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: