Snæversyn skaber konflikter

21 03 2008

Conflict Originally uploaded by J_a_m_e_s

Fire ud af ti ledere oplever, at der ofte er konflikter i deres ledergruppe, som skal løses af deres chef eller direktør. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne, som 623 lederes har besvaret. Men tallet er hverken overraskende eller et udtryk for, at ledere er specielt arrige og stædige, mener Henrik Holt Larsen, professor i ledelse ved Copenhagen Business School.

– Det er ikke underligt, at der opstår konflikter omkring ledere. Ledere trives med store udfordringer, og derfor er konflikter også en naturlig konsekvens, siger han.Henrik Holt Larsen mener, at konflikterne ofte opstår fordi der de seneste år har været et stigende pres for, at lederteam skal fungere sammen, hvor der tidligere har været tendens til at mele egen kage.

– Hvis man tænker for ensidigt i forhold til enheden og kæmper enhedens interesse på bekostning af helheden, skaber det konflikter siger han og forklarer, at det tidligere var en strategi at skabe individuel konkurrence, men at det er vigtigt ikke at splitte tingene for meget.

Hvad er din vurdering, er ledergrupper i dag bedre til at trække på samme hammel???

Reklamer

Handlinger

Information

2 responses

22 03 2008
Leif Carlsen

Jeg vil mene, at det i høj grad er bestemt af, om man har sammensat en ledergruppe, der komplementere hinanden og om gruppen er 100 % enig om de overordnede målsætninger for virksomheden.

Er det tilfældet, vil jeg så absolut mene at moderne ledergrupper trækker på samme hammel og giver hinanden modspil, hvor det er relevant.

Er “agendaen” til gengæld ikke den samme og gruppen ikke er sammensat af personprofiler som komplementerer hinanden, er der langt større chance for “disharmoni” og den enkelte leder jager sine egne mål.

28 03 2008
Tina Thomsen

Hej Leif,

Jeg er meget enig i den betragtning.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: