Hvad skal man snart tro på?

7 04 2008


Morgenmad 
Originally uploaded by Cronfeld

 

At spise havregryn til morgenmad er et meget sundt valg. Men nu hævder en ny bog, at der er en kræftrisiko forbundet med havregrynene, skriver Børsen d. 3. april 2008.

 

Fødevareforsker Ane Bodil Søgaard, der er medforfatter til bogen, er overrasket over, at der tilsyneladende er en overset kræftrisiko ved at spise havregryn.

 

Hun mener dog, at man skal blive ved med at spise havregryn, fordi det stadig er det sundeste alternativ til morgenbordet. Hun siger til Radioavisen, at hun gerne ser, at konserverings-processen bliver opgivet, så de kræftfremkaldende stoffer kan undgås.

 

Reklamer

Handlinger

Information

4 responses

7 04 2008
Leif Carlsen

Findes der efterhånden noget, som man ikke får kræft af, hvis man bare spiser det længe nok?

8 04 2008
Tina Thomsen

Du har så ret, så ret

9 04 2008
Morten

Det sjove er, at langt de fleste fødevarer ikke er kræftfremkaldende – specielt ikke havregryn! Det er måden, vi behandler vores føde på, der er problemet, ikke mindst i tilfældet akrylamid (som er det, der opstår i industrihavregryn).

Vi er blevet for vant til at se på udvalget af “produkter” i supermarkedet som føde. Og så bliver udsagnet meget sandt, Leif: “Findes der efterhånden noget, som man ikke får kræft af, hvis man bare spiser det længe nok?”. Det har du tilsyneladende ret i. – I betragtning af de voldsomt mange kræfttilfælde, vores levevis afstedkommer.

Vi skal nok vænne os til at tænke lidt mere grundlæggende over, hvad menneskeføde egentlig er for noget, i stedet for at tænke i “produkter”, hvoraf mange er ud-raffinerede. Det er en omstillingsproces, der er enklere, end man skulle tro. Påstår i hvertfald jeg.

Menneskeføde består grundlæggende i (især) hele kornprodukter, hele grøntsager, fedtstof fra frø (evt. som olie), nødder (m. m.), bælgfrugter (m. m.), fisk, fjerkræ, og stundom kød fra pattedyr. Jo mere vi laver om på det, desto værre for os. Men hvorfor også have besværet?

Det kan selvfølgelig nogen gange synes nemmere at lade det ligge og blot kaste cancer-terningen, kredsløbs-terningen, sukkersyge-terningen, og alle de andre terninger. Men det kan vise sig at være den allersværeste løsning.

Jeg maler for øvrigt selv min havre til gryn 🙂

P. S. Vær sød ikke at kalde mig frelst, pleeease, hvem der måtte føle sig fristet. Jeg er så træt af det ikke-argument 🙂

9 04 2008
Tina Thomsen

Hej Jesper,

Skræmmende er det, at det tit og ofte er vores bearbejdning som gør, at mange produkter bliver kræftfremkaldende. Syntes derfor kun det er en interessant indfaldsvinkel, at du omgås dette.

TT

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: