En Facebook eller MySpace profil, kan bruges til meget!

11 04 2008


facebook logo 
Originally uploaded by AJC1

Brugere af diverse sociale web-portaler er i lang tid blevet advaret om, at private oplysninger og fotografier sagtens kan bruges af andre end deres venner i mange år frem. Nu dukker flere og flere konkrete sager op.

Det er for eksempel arbejdsgivere, der gerne vil lære mere om de jobsøgende. Men også advokater kan se en fidus i de private oplysninger. Fokuseringen på sider som Facebook og Myspace er især observeret i USA og England, skriver Politiken.

I USA kunne en kvinde, der havde været udsat for en seksualforbrydelse, pludselig se, at hende personlige oplysninger på Facebook og MySpace indgik i retssagens dokumenter.

På samme måde skulle en amerikaner, der havde været involveret i et alvorligt biluheld, pludselig forsvare sit alkoholforbrug. Anklageren havde nemlig fundet frem til, at bilisten havde skrevet åbent om det på MySpace.

Som nævnt kan kommende arbejdsgivere også se fidusen i at kigge brugerne over skulderen på Myspace eller Facebook. I Las Vegas er en lærer på en katolsk skole blevet fyret. Han skrev på sin MySpace-profil, at han var homoseksuel.

På lignende facon blev en betjent i Florida fyret, da politimesteren kunne læse om betjentens alkohol-forbrug og fascination af bryster på hans MySpace-profil.

I en undersøgelse lavet af firmaet Viadeo fortæller 62 procent af de medvirkende engelske arbejdsgivere, at de tjekker sociale netværk som MySpace og Facebook. En fjerdedel af dem har undladt at ansætte en medarbejder efter læsningen.

Reklamer

Handlinger

Information

2 responses

13 04 2008
Leif Carlsen

Personligt synes jeg, at det er en meget trist udvikling desuagtet, at folk et eller andet sted burde tænke sig til de potentielle problemer, der kan opstå som følge af, hvis en arbejdsgiver tjekket FaceBook eller MySpace.

13 04 2008
Tina Thomsen

Altid trist når nogle ikke har andre hensigter end at udnytte systemet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: