Grøn the gør godt!

19 04 2008


Chinese green tea 
Originally uploaded by E v a

  • Grøn te er lavet af dampede og tørrede blade fra planten ”Camellia sinensis”. Både grøn og sort te indeholder antioxidanter, der skulle have en beskyttende effekt på kroppens celler og væv.
  • Det er først inden for de seneste ti år, at forskere er begyndt at undersøge grøn tes indvirkning på kræft. På trods af flere undersøgelser af grøn te, har man stadig en begrænset viden om, hvorvidt grøn te har en positiv effekt på kræftforebyggelse og på selve kræftbehandlingen.
  • Grøn te indeholder polyphenoler, der er naturligt forekommende stoffer, som man hovedsageligt finder i vegetabilske fødevarer.
  • Man hævder, at grøn te skulle virke forebyggende på bestemte kræftformer som prostatakræft, mavekræft og spiserørskræft. Grøn te skulle desuden være effektiv ved diarré og opkastning i forbindelse med strålebehandling og som et beroligende middel ved stress og søvnbesvær.
  • Grøn te som drik forhandles i mange varianter, men inddeles groft sagt i to hovedkategorier, enten som ren grøn te bearbejdet på forskellige måder eller som grøn aroma te, der enten er tilsat tørrede blomster og/eller frugt eller aromatiske olier. Grøn te kan også tages som kapsler i koncentreret form.

 

Reklamer

Handlinger

Information

2 responses

20 04 2008
Leif Carlsen

Apropos grøn tee, så prøvede jeg Perch’s citron ingefær tee på Mols-færgen i går og den er så absolut anbefalelsesværdig.

Tjek eventuelt http://perchs.dk/dansk/specifik.asp?IDprodukt=301

/Leif

21 04 2008
Tina Thomsen

Specielt siger de jo, at ingefær skulle være sundt. Altid godt med en anbefaling.

TT

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: