Unge vil have kvindelige chefer

21 04 2008


business woman 2 
Originally uploaded by dabby1

100 år efter manden opgav soloretten til at stemme kommunalt, er kvindernes muligheder på det danske arbejdsmarked fortsat et tema. Fagforbundet HK/Privat har blandt deres unge medlemmer et udbredt ønske om at få flere kvindelige chefer på det danske arbejdsmarked, og formand, Karin Retvig, mener det går for langsomt.

– Det er meget passende, at vi her 100 år efter, at kvinder fik ret til at stemme, nu gør noget for at rette op på de skævheder, der er på ledelsesgangene. Kønskvotering har længe været et fy-ord, men det er måske i virkeligheden det, der skal til. Jeg har tidligere været naiv nok til at tro, at det ville komme af sig selv gennem udviklingen, men det må vi konstatere ikke sker. Derfor er det på tide at overveje mere drastiske metoder, siger HK/Privats formand, Karin Retvig.

Fagforbundet har sammen med Capacent-Epinion spurgt blandt 874 medlemmer, og undersøgelsen viser, at 69 procent i aldersgruppen 18-34 år, mener der er brug for flere kvindelige chefer.

Ritzau

Reklamer

Handlinger

Information

2 responses

21 04 2008
Leif Carlsen

Jeg er stor tilhænger af, at vi får flere kvindelige ledere og chefer – ingen tvivl om det.

Men som jeg har udtryk for før, mener jeg ikke, at det skal ske gennem kvindekvoter eller lignende, men på helt naturlig vis. Hellere det, end at vi sætter princippet om “bedste kandidat til jobbet” over styr til fordel for kønskvotering.

Læs eventuelt http://leifcarlsen.wordpress.com/2008/03/09/nej-til-kvindekvoter/

22 04 2008
Tina Thomsen

Jeg er bestemt også tilhænger af, at kvindlige chefer udnævnes på baggrund af deres kompetencer og kvalifikationer fremfor kvoter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: