Når fagbevægelsen udtaler sig generelt!

24 04 2008


Łona – Absurd i nonsens 
Originally uploaded by Swistk

Vikarbranchen boomer – sidste år steg antallet af nye vikarbureauer med 190, og 2700 ekstra fuldtidsansatte blev ansat som vikarer. Der er nu 26.000 fuldtidsansatte vikarer. Det svarer til en vækst på 13 procent på et år.

Det er rekord – og skønsmæssigt betyder det, at over 50.000 nu er beskæftigede som vikarer, vurderer HK/Privat på baggrund af nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Det rekordhøje vikartal sætter fokus på de ansattes vilkår i en branche, der ofte er plaget af dårlige løn og arbejdsforhold, påpeger formanden for HK/Privat, Karin Retvig. Eksempelvis opnår vikarer typisk ikke anciennitet til pension eller andre velfærdsforbedringer som ret til barsel.

Måske skulle Karin Retvig passende nævne, at hendes udtalelser bestemt ikke er generelt gældende. Flere vikar- og rekrutteringsbureauer har decideret overenskomst med HK/Privat, herunder den virksomhed, som jeg selv arbejder i. Jeg finder, at det er på sin plads at nævne, at en vikar er berettiget til pension fra ”day-one”, hvis vedkommende blot tidligere har indgået i en arbejdsmarkedspensionsordning baseret på en kollektiv aftale. Anciennitet skal altså kun optjenes ”én gang i livet”!!!! Gældende for ret til barsel, så skal ancienniteten på ni måneder, blot være optjent inden for de seneste 3 år.

Jeg har således svært ved at følge Karin Retvig´s udtalelser, måske skulle hun være mere klar i spyttet om, at hun taler om bureauer UDEN overenskomst i stedet for at skyde med spredehagl 🙂

 

 

Reklamer

Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: