Bliv en bedre leder – gør som Mao

13 05 2008


Mao by Andy Warhol 
Originally uploaded by andydoro

Umiddelbart lyder det ikke just som den direkte vej til at blive en dygtigere beslutningstager, men hvis man vil lære, hvordan man bør – og ikke bør – agere som chef, kan det være en god ide at rette blikket mod nogle af denne verdens værste ledere. Ifølge det engelske magasin The Economist kan der være gode tricks at lære ved studere ledelse i dets værste form og i den sammenhæng tjener Kinas tidligere leder Mao som et godt eksempel.

 

Maos ledelsesstil kan opsummeres i fire teser, som enhver dårlig leder kan lære lidt af. For det første skal man bruge et kraftfuldt slogan. For Maos vedkommende var sloganet ”at tjene folket”, desuagtet at han var ansvarlig for 70 mio. kineseres død og selv levede et luksusliv sammenlignet med sine landsmænd. Selviscenesættelse og kontrol af informationsniveauet var et andet af Maos ledelseskneb, mens han heller ikke var bange for at ofre venner og kolleger for egen vindings skyld. Sidst men ikke mindst, havde Mao altid en ny plan for Kinas fremtidige udvikling klar, når hans hidtidige forsøg havde vist sig at slå fejl i katastrofal grad.

 

Ifølge The Economist kan den forhenværende formand for Folkerepublikken Kina og hans ledelsesstil være et eksempel til denne verdens dårlige ledere, der kan motivere sig ved, at der altid er en, der gør et værre stykke arbejde end dem selv.

 

Reklamer

Handlinger

Information

2 responses

14 05 2008
Lars Jakobsen

Da jeg så overskrften, tænkte jeg – nu må der være noget som er helt galt 😉
Det sidste afsnit siget jo, at der ikke er så meget at se op…

😉
Lars

14 05 2008
Tina Thomsen

Nogle gange er det jo overskriften, som gør forskellen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: