En lederstil, der bør tages alvorligt

11 11 2008

Desert Leader Originally uploaded by Hamed Saber

At være en god leder kræver ofte indsigt i komplicerede beslutningsprocesser og stor viden om virksomhedens struktur og organisering. Andre gange handler det blot om at forlade kontorstolen og opsøge medarbejderne! På engelsk kaldes ledelsesstilen for MBWA – “Management by walking around”. En ledelsesstil der desværre ikke forekommer alle naturligt. 

Ifølge The Economist opnår man som leder adskillige fordele ved at praktisere MBWA. Ens netværk bliver større inden for organisationen, og man oplever på egen hånd medarbejdernes succeser og bekymringer. På samme tid har man som leder bedre mulighed for at motivere og hjælpe medarbejderne til at reflekteret over alternative løsningsforslag.

Udfordringen for lederen er at gøre det klart for medarbejderne, at vedkommendes tilstedeværelse ikke handler om at spionere og se dem over skulderen under arbejdet. En konklusion mange medarbejder er hurtig til at drage, og vel og mærke helt uden grund. Vandreturene bør være en fast del af en enhver leders arbejdsrutiner.   

Reklamer

Handlinger

Information

6 responses

12 11 2008
Leif

Jeg er helt enig, Tina. MBWA bør være en helt naturlig del af en hvilken som helst leders værktøjskasse!

12 11 2008
Tina Thomsen

Ja – spørgsmålet er bare hvordan, at det kan bliver udbredt. Tror mange unødige misforståelser og diskussion kunne undgås på denne konto.

12 11 2008
Claes Elmelund

Det er klart et værktøj der har store muligheder for den leder, der behersker det på en sådan måde at åbner muligheder for ham/hende selv og medarbejderne.

Dog kan det få den modsatte effekt hvis lederen ikke rummer det menneskeligt eller kompetencemæssigt. I dette tilfælde vil det hverken være positivt for lederen eller medarbejderne. Hermed er det jo interessant, hvad der skal til for at skabe dette overskud hos lederen – eller i hver fald opfattelsen af overskud.

14 11 2008
Tina Thomsen

Jeg er sikker på, at MBWA er noget som alle rummer. Jeg ser således kun muligheder og ingen begrænsninger eller downsides ved at anvende dette værktøj.

15 11 2008
JanTM

Ingen tvivl om at MBWA er et kanon stykke værktøj. Chefen på mit gamle job gjorde det så ofte han kunne komme afsted med det. Det var nu ikke tit nok… men klart bedre end ingenting.

16 11 2008
Tina Thomsen

🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: