Beatles-mysterium er løst

15 11 2008

Beatles Originally uploaded by Daveinthedumps

Siden The Beatles – Paul McCartney – for 42 år siden skrev sangen om Eleanor Rigby, der blev begravet lige så ensom som hun levede, har Beatles-fans og andre diskuteret om personen var en virkelig person eller ren fiktion.

 

McCartney fastholdt i mange år, at Eleanor Rigby var en opdigtet person. At han havde lånt fornavnet af skuespilleren Eleanor Bron, som han mødte under optagelserne til “Help!”. Rigby var navnet på en købmand i Brighton. Sagde McCartney. Dengang.

 

I 1980’erne fandt kirkegårdspersonalet på St Peter’s Church i Liverpool-forstaden Woolton en gravsten med navnet Eleanor Rigby og siden en gravsten med navnet McKenzie. Samme navn som McCartney gav præsten, der begravede den ensomme kvinde.

 

Sammenfaldet ligger i at John Lennon og Paul McCartney som teenagere ofte opholdt sig på kirkegården, men McCartney har afvist en bevidst sammenhæng. Undersøgelser viste desuden at denne Eleanor Rigby på ingen måde. Havde levet et ensomt liv.

 

Men nu er Eleanor Rigby’s rette identitet afsløret. Blev det faktisk allerede for 18 år siden, men har siden været holdt hemmelig. Og personen, der afslørede hemmeligheden, det var ingen ringere end Paul McCartney selv. Om end ad en kringlet omvej.

 

 

Reklamer

Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: