Lån en fordom

27 08 2009

Prejudice Originally uploaded by catunchik

Hader du autonome? Har du mistet respekten for politiet? Fatter du ikke, hvorfor piger gider gå med tørklæde? Eller har du ingen respekt for kvinder, der smider tøjet for penge?

Så har du i henhold til Politikken fra fredag til søndag 28.-30. august 2009, mulighed for at låne en repræsentant fra ovenstående grupper for at få snakket ud om tingene og testet dine fordomme over en god kop kaffe.

Det sker i Kongens Have, hvor Menneskebiblioteket åbner en filial med alle slags yndlingsaversioner fra hooligans til handicappede og nordmænd til narkosmuglere på hylderne.

“Menneskebøgerne” lånes ud kvit og frit i 30-45 minutter. Eneste krav er, at de leveres tilbage i samme stand, som de blev udlånt.

Reklamer

Handlinger

Information

4 responses

29 08 2009
Anna

Konceptet er set før. Jeg har altid undret mig over hvem der mon deltager i den slags. Mon det er dem der i virkeligheden har behovet? Og gør det overhovedet en forskel?

29 08 2009
Tina Thomsen

Forhåbentlig er bare omtalen af et sådan projekt med til at udfordre en fordom eller to. Om tiltaget benyttes af dem der virkelig har “behovet” er måske tvivlsomt. Tror desværre, at mange af disse personer hellere vil beholde deres fordom i stedet for at udfordre eller reflektere over den!!!

2 09 2009
Steen Vejlgaard

Det er et paradeforslag og er reelt gammel vin på nye flasker. Forslaget har mere sit udgangspunkt i en markering af et synspunkt frem for, at fremme en fælles forståelse baseret på andres uvidenhed. Igennem flere tusinde år, har vi oplevet, at eksempelvis religion er stærkere end sund fornuft. Slutteligt er jeg ikke overrasket over, at forlaget kan trække spalteplads i Politikken.

4 09 2009
Tina Thomsen

Måske gammel vin på nye flasker, men udfordrende for dem der tager udfordringen op eller????

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: