Twitter og Facebook koster arbejdsgiverne milliarder

26 10 2009

Blog Image Twitter Facebook Originally uploaded by VanMildert.com

”Twitter og Facebook koster arbejdsgiverne milliarder” – det er overskriften på en netop publiceret artikel på www.politiken.dk. Man fristes næsten til at sige – nu raser debatten igen.

I henhold til en ny undersøgelse fra det britiske IT-selskab Morse stjæler sociale netværkstjenester som Twitter og Facebook store mængder af kontoransattes tid – faktisk så meget, at overspringshandlingerne koster britiske virksomheder mere end 10 milliarder kroner årligt. Et svimlende beløb uanset hvordan det er kalkuleret.

Men hvad nu, hvis man anlagde en anden tilgang. Eksempelvis en tilgang, hvor man ikke havde så travlt med, at Twitter og Facebook var tidsrøvere, men i stedet valgte at se de sociale netværkstjenester som tiltag, der kunne bidrage positivt til arbejdspladsen????

Ærlig snak – der er behov for nytænkning. De sociale netværkstjenester er kommet for at blive, og der kommer kun flere af dem. Tænk nyt – se de sociale netværkstjenester som et aktiv, ikke som en udgift eller byrde.

Reklamer

Handlinger

Information

4 responses

29 10 2009
Anders Holm

Skræmmende! Det er måske også derfor man ser flere og flere arbejdspladser der laver egentlige retningslinier for brug af sociale medier i arbejdstiden.

Ud over at det er en tidsrøver på arbejdspladsen så er det jo også en ting som virkeligt bebyrder indlæringsprocenterne i skolerne, gymnasierne mm., både direkte (i undervisningen) og indirekte (i mens de unge burde lektier)…

1 11 2009
Tina Thomsen

Tror personligt ikke på, at en arbejdsgiver får noget ud af at blokere for sociale medier. Hvad med, at man i stedet stillede nogle krav til, hvad de skulle bruges til.

3 11 2009
Leif Carlsen

Jeg er helt enig, Tina. Se muligheder i stedet for begrænsninger.

I min virksomhed bruger vi Facebook til blandt andet at skabe motivation og stemning.

3 11 2009
Tina Thomsen

Hvad med “business” Man kunne vel også bruge Facebook til at skabe noget mere “business” gennem dette sociale netværk, som det nu én gang er?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: