God musik gør dig lykkelig

30 05 2011
Music by PINKluver4113
Music, a photo by PINKluver4113 on Flickr.

At man bliver glad af at lytte til musik og at musik kvikker op når man er ked af det, træt eller morgensur – har jeg aldrig betvivlet. Jeg elsker at lytte til musik, og er bestemt ikke sen til at bruge det som et rusmiddel når behovet melder sig. Men én ting er troen på, at musik kan gøre en kæmpe forskel – nu er virkningen også videnskabeligt bevist af forskere fra McGill Universitet i Canada.

I studiet blev forsøgspersoner udsat for forskellige former for musik og hver gang de hørte et stykke musik, de godt kunne lide, steg udskillelsen af dopamin markant. Derudover var det også tydeligt, at særlige dele af musikken, som forsøgspersonerne specielt godt kunne lide, udløste en større portion af dopamin. 

Faktisk viste forsøget, at du kan opnå samme tilfredshedsfølelse ved at lytte til din yndlingsmusik, som når du dyrker hed sex med din partner eller laver anden fysisk aktivitet.

Forskerne konkluderer, at lykkefølelsen er en af grundene til, at stort set alle kulturer rundt omkring i verden værdsætter musik så meget, som de gør.

Interessant viden og bestemt ikke en dårlig én af slagsen. 

Reklamer

Handlinger

Information

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: