New York – tips og tricks

New York – en by mange enten hader eller elsker – I love it!! Fra jeg første gang betrådte Manhattans gader i 1997, var jeg ”solgt”, og jeg har siden hen besøgt byen så ofte det har været mig muligt.

New York er og bliver for mig byernes by. En by der aldrig sover, og hvor du kan opnå maksimal puls bare ved at betræde Manhattans gader. Oplevelserne står ganske enkelt i kø, hvad enten du er til shopping, museer, udstillinger, sightseeing, musicals, teater eller gastronomiske oplevelser. Tempoet er højt, larmen er ørehængende og oaserne er mange. Så stå på toget og hold fast, for New York venter ikke på nogen, men ”watch out”, for der er nemlig det med New York, hvis du elsker byen, hvis den fungerer for dig, så ødelægger den alle andre steder i verden – altså på den “fede måde”.

Her er par af mine tips og tricks til hvad du kan og bør opleve i New York. Siden vil løbende blive opdateret.

Gode spisesteder
I New York kan du finde alt hvad hjertet kan begære indenfor madkunstens verden. Nedenfor har jeg listet et par af mine favoritsteder. For din egen skyld anbefaler jeg, at du undgår at spise middag i området omkring Times Square. Der er afsindigt mange dårlige turist-restauranter i midtown-området. Little Italy er heller ikke noget anbefalet sted.

SAKAGURA
Er du til japansk mad til fornuftige priser så anbefaler jeg virkelig, at du ligger vejen forbi Restaurant Sakagura. Restauranten er gemt væk i kælderen af en kontorbygning på 43rd Street. Når du finder restauranten, og har spist der, er du på ingen måder i tvivl om hvorfor restauranten har et det velfortjente kælenavn – “den gemte juvel”. Sakagura finder du på:

SAKAGURA
211 East 43rd Street – i kælderen
New York, NY 10017 mellem 2nd og 3rd Ave
Telefon: 212-953-SAKE (7253) – det er bestemt ingen dårlig ide at reservere bord
www.sakagura.com

————————————————–

Nobu
Måske du har hørt om den berømte japanske kok Matsuhisa, der driver en lang række Nobu restauranter verden over med blandt skuespilleren Robert De Niro, som en mangeårig medejer. Nobu er kendt for sit fusionskøkken. Her serveres traditionelle japanske retter med masse af sydamerikanske ingredienser, til en rimelig pris. Ikke blot er maden fantastisk, de designede omgivelser gør bestemt oplevelsen komplet. Du finder hele tre Nobu restauranter på Manhattan – her er adressen på restauranten i Upper Town

Nobu Fifty Seven
40 West 57th Street
New York, NY 10019
Tlf.: 212.757.3000
www.noburestaurants.com
(det er muligt at reservere bord online)

————————————————– 

Daniel
Har du lyst til at prøve en tre-stjernet Michelin restaurant, så er New York bestemt stedet at gøre det. På restaurant Daniel, der i 2010 rangerede som verdens 8. bedste restaurant, serveres spændende sæsonpræget fransk mad. En fire retters menu koster $151, dertil kan du købe en vin menu for $82 eller $142. Fire retter lyder måske ikke af meget, men når der er tale om amerikanske portioner, går ingen sultne i seng.

Daniel
60 East 65th Street
New York, NY 10065
Tlf.: 212.288.0033
www.danielnyc.com
(det er muligt at reservere bord online)

————————————————– 

Marea

Italiensk mad i topklasse finder du uden tvivl på Michelin restauranten Marea, der er beliggende lige over for Central Park. Foruden lækker mad, har restauranten et udsøgt udvalg af italienske vine. Husk er bestille bord, Marea er ofte fuldt booket både til frokost og aften.

Marea
240 Central Park South
New York, NY 10019
Tlf.: 212.582.5100
www.marea-nyc.com

————————————————–

Billedresultat for the coffee shop new york union square

The Coffee Shop
Selvom det ofte indebærer en risiko for at opleve dårlig service og ubehøvlet betjening, er The Coffee Shop et besøg værd. Menukortet er varierende og maden god og billig, og her serveres både morgenmad, frokost og aftensmad. Stedet har gode drinks og milkshakes, hvilket du altid kan få serveret, mens du venter på bord. På The Coffee Shop er der altid rift om pladserne, specielt i ”rush-hour” – så medbring lidt tålmodig, når du besøger stedet.

The Coffee Shop
29 Union Square W. (at 16th. street)
New York, NY10003 Tlf.: (212)243-7969

www.thecoffeeshopnyc.com

————————————————–

2014-07-18 15.02.57

Clinton St. Baking Company & Restaurant

Er du til pandekager, så ”don´t miss out on this place”. Hos Clinton serveres der intet mindre end fantastiske pandekager med $13 tilhørende varm ahornsirup – vælg mellem pandekager med blåbær, banan og valnød eller chokoladestykker. Stedet åbner kl. 8.00 – kom så tidligt som muligt, da der ellers er stor chance for en lang ventetid.

Clinton St. Baking Company & Restaurant
4 Clinton Street (mellem East Houston og Stanton)
New York, NY 10002
Tlf.: 6466026263
www.clintonstreetbaking.com

 ——————————————-

  2014-07-18 15.06.36

Ed´s Lobster Bar

Er du til hummer så er du simpelthen nød til at aflægge et besøg hos Ed’s Lobster Bar. Stedets specialitet er og bliver Lobsterroll’s (hummer ruller). Hos Ed’ Lobster Bar finder du også mange andre spændende specialiteter på menukortet – glem ikke et glas kold hvidvin.

Ed´s Lobster Bar
222 Lafayette Street
New York, NY 10012
www.lobsterbarnyc.com

  ——————————————-

 Brooklyn-diner

Brooklyn Diner

The Brooklyn Diner befinder sig to steder på Manhattan et af stederne er i et område, der ellers kun er kendt for de rene turistfælder. Det er ikke upper-class. Det er ikke trendy. Derimod er The Brooklyn Diner det perfekte sted at indtage en traditionel amerikansk morgenmad med rigtig milkshake. Du kan resevere bord hjemmefra.

The Brooklyn Dinner
155W, 43rd Street, New York (på hjørnet ved Time Square)
Tlf.: 21226554400
http://www.brooklyndiner.com/

 ——————————————-

Freemans

For enden af Freeman Alley finder du Freemans. En super hyggelig og autentisk restaurant, du bare må besøge når du er i New York. På Freemans serveres der simpel, rustik og traditionel mad inspireret af gamle traditioner. Husk at bestille bord.

Freemans
For enden af Freeman Alley – sidevej til Rivington (mellem Bowery og Chrystie)
New York, NY 10002
Tlf.: 212-420-0012

www.freemansrestaurant.com

—————————————-

The Burger Joint

USA er og bliver burgerens land. Hos Burger Joint serveres en veltillavet traditionel fastfood burger med en god grillet bøf og pomfritter til næsten ingen penge. Burger Joint er på ingen måder nemt at finde, da stedet er gemt bag store tykke gulv til loft gardiner i lobbyen på hotel Le ParkerMeridien. Når man kommer ind i lobbyen er første tanke, at man er gået forkert. Kig efter burgerskiltet, køen af sultne burgerspisere eller spørg i receptionen. Stedet er altid fyldt med mennesker, og det kan være svært at finde en siddeplads. Mange hente blot deres mad og fordufter hurtigt igen. Men tror mig,  oplevelsen og maden er det hele værd. Du kan kun betale med cool cash, og du skal virkelige være vaks ved havelågen, når det er din tur til at afgive din bestilling.

Burger Joint
Hotel Le ParkerMeriden
119 W. 56th St. (mellem 6th og 7th Avenue)
New York, NY 10019

—————————————————-

Oyster Bar

Er seafood og frisk fisk bare lige dig så slå vejen forbi Oysters Bar,  der ligger under jorden i den flotte Grand Central Bygning. Her serveres alt hvad hjertet kan begære inden for seafood og frisk fanget fisk, menukortet udskiftes dagligt afhængig af dagens fangst. Oysters Bar er kendt for deres overvældende sortiment af østers, onsdag har de crabcakes på menuen, hvilket bestemt også er værd at booke bord efter.

Grand Central Oyster Bar

Grand Central Terminal 89 E. 42nd St.
New York, NY 10017

—————————————————-

Katz´s Delicatessen
Har du aldrig besøgt Katz´s Deli – så få lagt vejen forbi næste gang, at du er i New York. Hos Katz serveres byens bedste pastramisandwich, som du simpelthen må smage. Udover nostalgi, lækre sandwich er stedet også kendt fra filmen Da Harry mødte Sally” og at det har været en institution i NY med originale opskrifter siden 1888. Du finder virkelig intet andet sted som dette i NY

Katz´s Delicatessen
205 East Houston Street
New York, NY 10002
(212) 254-2246

—————————————————

Shopping
New York er, hvad angår shopping, verdens mekka. Er du villig til at gøre en ekstra indsats er der altid gode lagersalg, som bestemt er hver at aflægge et besøg. Hold dig opdateret ved at klikke på nedenstående billede.

Billede1

—————————————————

Transport
Transportmulighederne i New York er fantastiske. Afhængig af hvad du er til er der altid en bus, en metro eller en taxa lige når du mangler det.

 

Bus/Metro
Er du til bus/metro kan du købe et kort, der kan bruges ubegrænset i 1, 7, 14 eller 30 dage til både bus og metro. Fordelen ved dette kort er uden tvivl, at du kommer super hurtigt rundt og kan hoppe af og på som du lyster. Snupper du en bus får du hurtigt et super godt overblik over byens mange avenues og gader.

– enkelt tur – $2,75
– 7 dages ubegrænset metrokort – $ 32,
– 30 dages ubegrænset metrokort – $ 121,-

Metrokortet kan købes ved alle metrostationer eller aviskiosker, der findes over alt. Læs mere omkring New Yorks offentlige transportmulighed her.

————————————————–

Taxi´s

Kendetegnet for New York er og bliver de gule taxi´s, så gider du ikke køre i metro eller bus kan du altid snuppe en taxi.

Startgebyr $2,50
Hver 1/5 mile (4 blocks) $050 or
Hver 1 minut tomgang $0.50
New York State afgift $0.50

Reklamer

15 responses

5 08 2010
Helle Vorborg

Hej Tina

Længe siden, men dejligt med oplysninger fra en man “kender” selv om det er længe siden.
Jimmy og jeg tager på vores første tur til NY den 4/9, med 5 overnatninger, uden børn. Så vi glæder os.
Vil printe dine oplysninger ud, så har vi da noget at gå efter. Skal jo nok også se noget af det man skal se, men har pt ikke lagt os fast på noget. Der er jo tid endnu. Men vores piger (18 og 19 år) er jo helt sikker på at vi skal shoppe noget med hjem til dem, og så lyder outlets butikken som en fremragende ide.
Jeg vil holde øje med din side.

Knus
Helle Vorborg

23 08 2010
Tina Thomsen

Hej Helle,

NY er og bliver fantastisk.

Hvad angår shopping så tjek også Century 21 (ligger ved Ground Zero http://www.c21stores.com) her finder du mange lækre sko til ingen penge. Tøj har de også masser af – her kræver det dog virkelig, at man er tålmodig er gider at kigge alle stativerne igennem. Macy´s og Bloomingdales er bestemt også værd at besøge – husk før du handler i disse stormagasiner, at du kan hente et visitorcard i kundeservice, som giver dig ekstra 10% på dit køb (det er da bestemt også værd at ta´med).

Go´ tur.

6 10 2011
Peter Madsen

Hej Tina Thomsen
Spændende info on NY – men hvor aktuelt er de mange oplysninger ?
Hvornår er de fra – har du fornyligt været i NY og besøgt de nævnte steder ?

PM

7 10 2011
Tina Thomsen

Hej Peter,

Jeg har været i NY så sent som i maj 2011, og flere gangen i 2010. Alle info er opdateret. Er der specifikke steder du ønsker at vide mere om må du blot lade mig vide besked.

TT

6 11 2011
Camilla Nielsen

Hej Tina
Gode tips til fantastiske New York du har.
Jeg kan ikke finde en mailadresse til dig, men vil gerne gerne i kontakt med dig. Vil du kontakte mig på camillan1809@gmail.com?

Se frem til at høre fra dig 🙂

De bedste hilsner
Camilla

15 02 2013
Søren Kjær

Hej Tina… Ved du hvad det ca koster at ta en taxi fra JFK og så ind til manhattan (160 East 25th Street)

18 02 2013
Henning Sørnsen

Hej Søren.. Jeg har lige spurgte en der har en side på FB.. Turist i New York om det samme.. Hun mente det var ca 52$ +tip og lidt for bagage..
Vi skal der over i maj og lander også i JFK og skal ind til ONE UN New York og det var den pris vi skulle give.. 🙂

18 02 2013
Søren Kjær

Hej Henning

Kan du så ikk skrive hva du har givet når du har været derovre..
Men har hørt fra samme person at det koster min. 70 dollar

15 02 2013
Søren Kjær

Eller kan det passe at en mil koster ca 2 dollar??

8 05 2013
Henning Sørnsen

Hej Søren..
Jeg var så heldig at købe en voucher til NY State limo.. på https://local.amazon.com det var billigere end taxa 🙂
Hold øje med den side.. der kommer mange gode deals fra dem 🙂

27 06 2013
Henning Sørnsen

Så vil jeg lige opfordre til at I aldrig bruger NY State limo..
De snød mig så det drev.. De overholdt ikke aftaler.

26 09 2013
New York | Strunk Kristiansen

[…] et kig på Tina Thomsens blog her er masser af […]

22 08 2014
Stine

Hej. Tak for de fine tips. Ville lige høre om du havde nogle hotel anbefalinger?? Vi vil gerne bo nær central park. Og drømmer om et værelse med udsigt udover new York.

19 08 2018
Mona Søderdahl

Kære Tina
Hvad tænker du om at holde Nytår i NY?
Vi har ikke været der før men blev grebet af tanken om at stikke af fra den traditionelle fest herhjemme, og hvor spiser man evt på denne aften?
mvh Mona

21 08 2018
Tina Thomsen

Hej Mona,
Jeg tænker, at det er en fantastisk ide at holde nytår i NY. Og bestemt en oplevelse, som efter min mening, er værd at indkassere. Min anbefaling til er jer er, at I finder en restaurant i Hell Kitchen området, så I også kan opleve Time Square, når klokken slår 00:00. Der er masse af restauranter, der gør rigtig meget ud af nytårsaften. Restauranterne bliver hurtigt booket denne aften, da mange går ud og spiser. Så være tidligt ude med en booking.

Go´ fornøjelse.
Tina

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: